Tenggiling Bertuah Kolej Ibu Zain

Klu korang pegi kolej aku memang korang akan jumpa mcm2 haiwan kt hutan kolej aku ni..klu nak kata kolej aku ni mcm zoo pun boleh gak..hehe..ni antara haiwan yg ada kt kolej aku...Tanggiling Ibu Zain


Tenggiling ni aku dgn amid tangkap kt jalan raya nak naik ibu zain..besar jugak tenggiling ni..dekat 2kg kot..klu jual boleh dpt lebih rm200 la..kulit dia yg mahal..tp xjd jual atas sebab2 tertentu..lgpun klu jual boleh kena tangkap polis n denda beratus jugak..x sggup aku...


Ni masa aku lepaskan dia kt hutan belakang blok aku..kira aku ni baik la melepaskan haiwan terpelihara mcm tenggiling ni..hehe
video

Tribute To Amid (My Roomate 2006-2009)

Inilah roomate aku..Klu tengok skali mcm ensem..klu tgk 3kali ensem la jugak..nm dia Hamid Ainguan..Bangsa Siam Malaysia..Umur tua stahun dr aku la..kira thn 2009 ni umur dia 23 thn..mula2 aku knl dia ms aku br msk UKM..dia lah roomate pertama dan terakhir aku kt UKM ni..mula2 aku tanya nm dia..dia kata hamid..mati2 aku ingat dia ni melayu..rupa2nya siam..mula2 aku kwn dgn dia ni, dia mcm diam skit la..xbyk bunyi..aku je dok citer dlm bilik..tp sbnrnya dia ni 1 kepala dgn aku jugak..sm je kepala gila skit..aku nak jd rockers, dia nak jugak..aku hisap rokok..dia ikut jugak start dr 2nd year..dialah yg slalu menyapu bersih stok rokok aku shggakan aku hisap dunhill dulu, skrg tpaksa hisap rokok daun je..mcm penagih dia ni..wlupun mcm 2, aku dgn dia tetap kamceng la..byk kenangan kami bersama selama dok 3thn kt UKM ni..memang kdg2 tu ada lah konflik skit..tp kami menyelesaikan nya dgn aman tanpa pertumpahan darah..klu nak exam lg lah susah..aku study guna tema rock (pasang lagu kuat2), dia study guna tema org mati (senyap, sepi, ngeri)..apa punya roomate la..2 yg aku kdg2 kesian kt dia sbb dia tpaksa study kt bilik mbr dia yg sm tema study dgn dia...ish3 kesian..mgu dpn last dia dok UKM ni..dia akan menamatkan pengajian dia mggu depan..sedih jugak..mn nak cr roomate yg baik la konon mcm dia..lepas ni aku xdpt dah lepak2 dgn dia kecuali lah aku pegi rumag dia kt penang..nti cuti aku g sana..kt sini aku bg skit biodata roomate aku yg gila ni..mn la tau ada peminat ke..

Biodata
Nama:Hamid A/L Ainguan
Nama Samaran: Amid
Tarikh Lahir: 16 July 1986
Tempat Lahir: Hospital Besar Perlis
Hobi: Gelak Tgh Malam Macam Hantu..
Cita-cita: Nak jadi Artis kot..
Makanan Kegemaran: KFC, McD..semua yg mahal2 la..dia x makan bnda murah..
Minuman kegemaran: Air Yg masam2..klu x masam dia tambah limau..mcm tea o ais limau..
Kursus: MASSCOM
Fakulti: Fakulti Sains Sosial Dan Kemanusiaan
Universiti: UKM
Status: Bujang Lelingai
Tokoh Pujaan: Roomate dia sendiri (AKU LA)
Kelebihan: Study Gila2 Sebelum Exam..Smpai x tido..IQ Tinggi

Apa lagi nak tulis?aku pun xtau la..so, setakat ni je la..lain kali aku cerita lagi pasal dia..
Akhir kata, semoga roomate ku ini berjaya dalam kehidupan dia suatu hr kelak..n jgn lupa kt aku..Peace!!!!

Kat Sini Aku Letak video khas utk roomate aku..Layan

Braille

Korang tau apa benda braille??xtau??meh aku bgtau skit..aku pun xda la pro sgt psl benda ni..Tp aku ada bljr pasal benda ni..braille ni nm mesin taip khas untuk org bermasalah penglihatan (buta). Kalau nak citer sejarah dia memang la susah..So aku citer skit la..huruf dia terdiri drpd 6 titik asas..drpd 6 titik asas ni terhasillah semua huruf, nombor, tanda baca, simbol2 n byk lg la..xkisah lah tulisan jawi pun ada gak..aku citer pasal braille ni sbb hr isni mgu dpn aku exam exam braille..haha..so harap2 dpt lah aku translate semua ayat dlm braille 2 kpd huruf biasa..

Member aku tgh taip braille


Contoh Huruf Braille

Nabilla Jamming Studio, Betong Sarawak

Studio ni adalah satu2nya studio yg ada kt kmpung aku..kt studio ni lah aku dgn abg2 aku melepaskan tensen dok rumah..wlupun instrumen dia x high quality, tp cukuplah skadar utk berhibur..

Ray (Abang Aku)


Wilter @ Jang (Abang Aku Yg Tua)


Alik (Ni Aku la..tp gmbr kabur skit sbb aku bergerak..)


Suasana Dalam Studio

Rock Magnet Live & Loud Concert


Line up
Amid - Vocal & Keyboard
Zaid - Lead Guitar
Zul - Bass Guitar
Alik - Drum

haha...jgn percaya...eksen je ni....

Studio K18D 112, Kolej Ibu Zain UKM

Bagi menyambung tradisi rock tanah air, gua & kawan2 telah menjadikan bilik gua iaitu K18D 112, Kolej Ibu Zain sebagai studio muzik..haha..tp studio ni khas untuk member2 gua yang rock je...private studio..
Instrument = Fender Squier Bullet Strat Guitar & Ibanez Amp By Adamie (TQ Cikgu Adamie)

Afro (Rock Kampung Serom 8, Tangkak)


Alik (Rock Kampung Remabong, Betong Sarawak)


Alik & Amid (Kau Ilhamku)
Alik (Iban)- Guitar
Hamid (Siam) - Vocal

Squier Stratocaster VS Ibanez RG270

Squier is better than Ibanez!!!

Squier-by-Fender Bullet Strat Electric Guitar - Black



The Squier-by-Fender Bullet Strat guitar is a down-to-earth, affordable and practical electric guitar designed for beginning guitar enthusiasts and students. The Squier-by-Fender Bullet Strat has been modelled after the famous Fender Stratocaster, often referred to as Strat, a model of electric guitar designed by Leo Fender in the early 1950s and manufactured continuously to the present. The Stratocaster has been used by many leading guitarists, and can be heard on many historic and contemporary recordings. The Squier-by-Fender Bullet Strat features a laminated body, a 21-fret maple neck with a rosewood fingerboard and chrome-covered tuners. Three single-coil pickups, a tremolo bridge and five-way switching make this a good choice for a first guitar, no matter what style of music you want to learn.

One Way [Guitar Chord + Guitar Pro Tab + Lyrics]


B
I lay my life down at Your feet
G#m
Cos You're the only one I need
F# E
I turn to You and You are always there
B
In troubled times it's You I seek
G#m
I put You first that's all I need
F# E
I humble all I am all to You

B F#
One way, Jesus
G#m E
You're the only one that I could live for
B F#
One way, Jesus
G#m A
You're the only one that I could live for

B
You are always, always there
G#m
Every how and everywhere
F# E
Your grace abounds so deeply within me
B
You will never, ever change
G#m
Yesterday, today the same
F# E
Forever 'til forever meets no end

B F#
You are The Way, The Truth and The Life
G#m E G#m
We live by faith and not by sight for You
F# E
We're living all for You


You can capo the 2nd fret if you like - it transposes like this:
Caop 2 (A)

A
I lay my life down at Your feet
F#m
Cos You're the only one I need
E D
I turn to You and You are always there
A
In troubled times it's You I seek
F#m
I put You first that's all I need
E D
I humble all I am all to You

A E
One way, Jesus
F#m D
You're the only one that I could live for
A E
One way, Jesus
F#m G
You're the only one that I could live for

A
You are always, always there
F#m
Every how and everywhere
E D
Your grace abounds so deeply within me
A
You will never, ever change
F#m
Yesterday, today the same
E D
Forever 'til forever meets no end

A E
You are The Way, The Truth and The Life
F#m D F#m
We live by faith and not by sight for You
E D
We're living all for You


Download One Way Guitar Pro Tab

The ACAB - This Is The ACAB Full Album

Playlist
1. Setelah (4:50) Download
2. Astray (4:31) Download
3. Haven't I (4:03) Download
4. Goodbye (3:58) Download
5. Comin' At You (2:49) Download
6. Bertemu (5:35) Download
7. Angkasa (3:42) Download
8. Now & Again (5:12) Download
9. Bermimpi Di Siang Hari (3:26) Download
10. Inner City (3:28) Download

Current line-up

  • Megat "Max" Hafiz - guitar & vocal
  • Edy J. Herwan - guitar
  • Mono - bass
  • Irfan Iskandar - drums

The A.C.A.B. (2005-present)

Megat returned home from his studies in the United Kigdom as a reformed skinhead and using the name Max Hafix, he decided to reformed the group with Edy, Irfan and Mono and adding "the" to the band's name as result of Megat's British influence. The band signaled their return with a performance at Rock the World gig in 2005 with a mix of old songs and new material. With music heavily influenced by the British indie rock and post-punk-revival scene, The A.C.A.B. released This is The A.C.A.B. in 2006 drawing old as well as new fans to their new direction in music.

Tetamu Yg Ke..

Lagu ku...!!

Followers

Search This Blog