Malang tak berbau...


Malang betul nasib.Otw nak g serian dari sibu aku bleh eksiden plak.bengong betul.nasib baik aku xda pa2.syukur betul.tq kepada Basilius n Richard yg telah membukakan pintu keta untuk aku..haha tq shbt...

Malaysian Radio! V3 & V2


Anda bosan mendengar lagu yang sama???mahu mendengar lagu yang pelbagai??
Di sini saya ingin mengongsikan software yang saya anda kepada rakan2...Anda boleh mendengar siaran radio di Malaysia secara online dengan mudah...

Malaysian Radio V3 Download
Malaysian Radio V2 Download

Tenggiling Bertuah Kolej Ibu Zain

Klu korang pegi kolej aku memang korang akan jumpa mcm2 haiwan kt hutan kolej aku ni..klu nak kata kolej aku ni mcm zoo pun boleh gak..hehe..ni antara haiwan yg ada kt kolej aku...Tanggiling Ibu Zain


Tenggiling ni aku dgn amid tangkap kt jalan raya nak naik ibu zain..besar jugak tenggiling ni..dekat 2kg kot..klu jual boleh dpt lebih rm200 la..kulit dia yg mahal..tp xjd jual atas sebab2 tertentu..lgpun klu jual boleh kena tangkap polis n denda beratus jugak..x sggup aku...


Ni masa aku lepaskan dia kt hutan belakang blok aku..kira aku ni baik la melepaskan haiwan terpelihara mcm tenggiling ni..hehe
video

Tribute To Amid (My Roomate 2006-2009)

Inilah roomate aku..Klu tengok skali mcm ensem..klu tgk 3kali ensem la jugak..nm dia Hamid Ainguan..Bangsa Siam Malaysia..Umur tua stahun dr aku la..kira thn 2009 ni umur dia 23 thn..mula2 aku knl dia ms aku br msk UKM..dia lah roomate pertama dan terakhir aku kt UKM ni..mula2 aku tanya nm dia..dia kata hamid..mati2 aku ingat dia ni melayu..rupa2nya siam..mula2 aku kwn dgn dia ni, dia mcm diam skit la..xbyk bunyi..aku je dok citer dlm bilik..tp sbnrnya dia ni 1 kepala dgn aku jugak..sm je kepala gila skit..aku nak jd rockers, dia nak jugak..aku hisap rokok..dia ikut jugak start dr 2nd year..dialah yg slalu menyapu bersih stok rokok aku shggakan aku hisap dunhill dulu, skrg tpaksa hisap rokok daun je..mcm penagih dia ni..wlupun mcm 2, aku dgn dia tetap kamceng la..byk kenangan kami bersama selama dok 3thn kt UKM ni..memang kdg2 tu ada lah konflik skit..tp kami menyelesaikan nya dgn aman tanpa pertumpahan darah..klu nak exam lg lah susah..aku study guna tema rock (pasang lagu kuat2), dia study guna tema org mati (senyap, sepi, ngeri)..apa punya roomate la..2 yg aku kdg2 kesian kt dia sbb dia tpaksa study kt bilik mbr dia yg sm tema study dgn dia...ish3 kesian..mgu dpn last dia dok UKM ni..dia akan menamatkan pengajian dia mggu depan..sedih jugak..mn nak cr roomate yg baik la konon mcm dia..lepas ni aku xdpt dah lepak2 dgn dia kecuali lah aku pegi rumag dia kt penang..nti cuti aku g sana..kt sini aku bg skit biodata roomate aku yg gila ni..mn la tau ada peminat ke..

Biodata
Nama:Hamid A/L Ainguan
Nama Samaran: Amid
Tarikh Lahir: 16 July 1986
Tempat Lahir: Hospital Besar Perlis
Hobi: Gelak Tgh Malam Macam Hantu..
Cita-cita: Nak jadi Artis kot..
Makanan Kegemaran: KFC, McD..semua yg mahal2 la..dia x makan bnda murah..
Minuman kegemaran: Air Yg masam2..klu x masam dia tambah limau..mcm tea o ais limau..
Kursus: MASSCOM
Fakulti: Fakulti Sains Sosial Dan Kemanusiaan
Universiti: UKM
Status: Bujang Lelingai
Tokoh Pujaan: Roomate dia sendiri (AKU LA)
Kelebihan: Study Gila2 Sebelum Exam..Smpai x tido..IQ Tinggi

Apa lagi nak tulis?aku pun xtau la..so, setakat ni je la..lain kali aku cerita lagi pasal dia..
Akhir kata, semoga roomate ku ini berjaya dalam kehidupan dia suatu hr kelak..n jgn lupa kt aku..Peace!!!!

Kat Sini Aku Letak video khas utk roomate aku..Layan

Braille

Korang tau apa benda braille??xtau??meh aku bgtau skit..aku pun xda la pro sgt psl benda ni..Tp aku ada bljr pasal benda ni..braille ni nm mesin taip khas untuk org bermasalah penglihatan (buta). Kalau nak citer sejarah dia memang la susah..So aku citer skit la..huruf dia terdiri drpd 6 titik asas..drpd 6 titik asas ni terhasillah semua huruf, nombor, tanda baca, simbol2 n byk lg la..xkisah lah tulisan jawi pun ada gak..aku citer pasal braille ni sbb hr isni mgu dpn aku exam exam braille..haha..so harap2 dpt lah aku translate semua ayat dlm braille 2 kpd huruf biasa..

Member aku tgh taip braille


Contoh Huruf Braille

Nabilla Jamming Studio, Betong Sarawak

Studio ni adalah satu2nya studio yg ada kt kmpung aku..kt studio ni lah aku dgn abg2 aku melepaskan tensen dok rumah..wlupun instrumen dia x high quality, tp cukuplah skadar utk berhibur..

Ray (Abang Aku)


Wilter @ Jang (Abang Aku Yg Tua)


Alik (Ni Aku la..tp gmbr kabur skit sbb aku bergerak..)


Suasana Dalam Studio

Rock Magnet Live & Loud Concert


Line up
Amid - Vocal & Keyboard
Zaid - Lead Guitar
Zul - Bass Guitar
Alik - Drum

haha...jgn percaya...eksen je ni....

Tetamu Yg Ke..

Lagu ku...!!

Followers

Search This Blog